top of page

Pildimäng

Mis koht on pildil`?

Vastus: Soomaa rahvuspark

Soomaa rahvuspark

Soomaa rahvuspark on soode- ja rabaderohke ala. Külastajatele kõige enam tuntud on lume sulamise või suurte vihmade järgne Soomaa suurvesi ehk nn viies aastaaeg, mil kõik madalamad metsad, teed ja isegi õued on üle ujutatud. Ainsaks liiklusvahendiks on neil päevil paat.

Soomaal, mida on nimetatud ka Eesti põlislooduse pealinnaks, asub koguni viis suurt raba. Looklevate jõgede kallastel on traditsioonilise maakasutuse käigus kujunenud liigirikkad jõeluhad ja puisniidud. Tänu nendele suurtele puutumatutele aladele kuulub Soomaa Euroopa põlislooduse võrgustikku.

Soomaa on pelgupaigaks nii suurtele kui ka väikestele loomadele. Metsades tegutsevad põder, metskits, metssiga, ilves, hunt ja karu, vesiseid maastikke aitavad kujundada koprad.

Lindudest elavad Soomaal rabapüü ja kaljukotkas, rabaservades leidub metsise mängupaiku ja kevaditi kostab avarabalt tetrede kudrutamist. Niisketes metsades leidub palju rähne ja kakulisi. Luhad on koduks kurvitsalistele, siin elavad ka rohunepp ja rukkirääk.

Soomaa inimasustuse ajalugu ulatub kiviaega.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page